خواص درمانی تخم كتان

كلیات گیاه شناسی
امروزه گیاه كتان در منطقه وسیعی از اروپا و آُسیا می روید . ازاین گیاه استفاده های زیادی بعمل می آید . از الیاف آن برای یافتن پارچه استفاده می شود . پارچه كتان برای البسه مخصوصا در تابستان نوعی مناسب بشمار می رود .

كتان گیاهی است كه از قدیم الایام شناخته شده و بكار میرفته است . حتی پرورش آن در مصر در حدود پنج قرن قبل از میلاد مسیح معمول بوده است .

 

تركیبات شیمیایی:

از دانه های كتان در اثر فشار و بدون حرارت دادن روغنی بدست می آید كه به روغن كتان ( برای اینكه با روغن برزك اشتباه نشود) نامیده می شود .

خواص داروئی:

روغن تخم كتان علاوه بر داشتن Omega-3 دارای ویتامین E نیز می باشد و حتی اگر بمقدر بیش از احتیاج ( یك قاشق چایخوری در روز ) مصرف شود عوارض جانبی نخواهد داشت .

خاصیت مهم دیگر روغن كتان اثر ضد تورم آن می باشد . میگرنهای دردناك را شفا دادنه و عادات ماهانه دردناك را از بین می برد .

مطالعات جدید نشان داده است كه روغن تخم كتان حتی می تواند مصونیت بدن را در مقابل بیماریها بالا ببرد . استفاده از این روغن از سرطان جلوگیری می كند .

تخم كتان بعلت داشتن موسیلاژ زیاد نرم كننده بسیار خوبی است و در رفع یبوست می توان از آن استفاده كرد . بدین منظور باید تخم كتان را روی زبان ریخت و با مقدری آب آنرا بدون جویدن بلعید و یا می توان تخم كتان را در آب خیس كرده و صبح ناشتا خورد .

دم كرده تخم كتان نیز معجزه گر است . دم كرده آن علاج بیماریهای مجاری ادرار ، زخم معده و وروم روده ، یبوست ، ورم مثانه ، سنگ كلیه ،‌سرفه ، دردهای پریود و حتی مرض قند می باشد .

می توان تخم كتان را با مقدایر آب جوشانید و سپس جوشانده آنرا در داخل وان حمام ریخت و در آن دراز كشید . خارش پوست را فورا از بین می برد .

طرز استفاده:

روغن تخم كتان بنام Flax Seed Oil نامیده می شود و می توان آن را از فروشگاههای گیاهان دارویی و یابرخی از داروخانه ها خریدری كرد كه البته در یخچال نگهدری شود و باید دقت كرد كه تاریخ مصرف آن نگذشته باشد .

مضرات :

مضرات خاصی برای آن بیان نشده است

خواص دارویی پیاز

 

باز پیاز به عنوان یک داروی ضدعفونی کننده استفاده می شود.
مالیدن آب پیاز به صورت از ایجاد لکه ها جلوگیری می کند.
و از مخلوط آب پیاز و عسل می توان به عنوان یک کرم ضد چروک استفاده کرد .
پیاز سرشار از ویتامین C، کلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، گوگرد
و اسید فولیک و مقدار کمی آهن، مس و روی است که تاکنون تحقیقات زیادی برای اثبات خواص آن صورت گرفته است .
خوردن پیاز در پیشگیری از پوکی استخوان مؤثر است؛ چرا که پیاز با جلوگیری از
کاهش مواد معدنی به ویژه کلسیم موجود در سلول‌های استخوانی از بروز پوکی استخوان جلوگیری می‌کند

پژوهشگران دانشگاه برن سوئیس، ترکیبی در پیاز شناسایی کرده اند که از کاهش
حجم استخوان و پوکی آن جلوگیری می کند. این ماده در پیش گیری در کاهش
نیافتن مواد مصرفی ـ به ویژه کلیة سلول های استخوانی ـ تأثیر زیادی دارد.

پیاز، قند خون و کلسترول را پایین می آورد.
پیاز یکی از گیاهان بسیار قدیمی است که انسان آن را شناخته و در غذای خود
استفاده می کرده است در کتاب های پزشکان قدیم از پیاز به سبب داشتن
الیاف و ویتامین ها و فلزات به عنوان داروخانه ای کامل نامبرده شده است.

بوی آن میکروب های مضر را از بین می برد .
قند خون را کاهش می دهد.
از ابتلا به سکته جلوگیری می کند .
قلب را فعال می کند و کلسترول را کاهش می دهد.
گردش خون را تقویت می کند.
به سبب داشتن آنتی اکسیدان، تنش و نگرانی را از بین می برد .
الیاف غذایی آن دستگاه هاضمه را تقویت می کند.

پیاز از سرطان ریه جلوگیری می کند :
مواد شیمیایی موجود در پیاز خطر ابتلا به سرطان ریه را کاهش می دهد.
مواد «فلاونوید» از دچار شدن به انواع بیماری ها جلوگیری می کند و به وفور در پیاز یافت می شود .

پیاز برای پوست بسیار مفید است. زیرا خون را تصفیه می کند و در نتیجه رنگ چهره زیباتر و جذاب تر می شود .
همچنین پیاز به دلیل داشتن گوگرد باعث افزایش رشد موهای سر می شود.
پیاز به دلیل داشتن آهک، دندانها را محکم می کند و باعث استحکام استخوان بندی بدن می شود...
بنابراین خوردن پیاز در کودکان مبتلا به نرمی استخوان و سالمندان مفید است .

اگر سرما خورده اید، چند پیاز را برش داده و در نقاط مختلف خانه قرار دهید....
پیاز مانند یک دستگاه تصفیة هوا از ابتلای سایر اعضای خانواده به این بیماری جلوگیری خواهد کرد.

همچنین اگر خارج خانه غذا می خورید، پیاز را همراه آن مصرف کنید،
زیرا ماده ای در پیاز وجود دارد که از مسمومیت غذایی حاصل از خوردن گوشت مانده جلوگیری می کند .

اگر شخصی به دلیل مصیبت وارده دچار حملات عصبی شده،
پیازی را به دو نیم کرده و جلوی بینی او بگیرید

پیازچه" فواید متعددی دارد. به تازگی متخصصان علوم تغذیه فرانسه دریافته اند
که پیازچه ادرار آور است زیرا ۸۵ در صد آن را آب تشکیل می دهد .
در پیازچه ۲۴۳ میلی گرم پتاسیم و ۴ میلی گرم سدیم و ۲۷ گرم کالری است .

دانشمندان دریافته اند که بخش سفید رنگ پیازچه دارای مواد قندی است
که در ادرار کردن تأثیر می گذارد و بخش سبز آن ویتامین«ث» دارد که دستگاه دفاعی
بدن را تقویت می کند. و ۲ میلی گرم ماده کاوتین پیازچه به بازسازی سلولها کمک می کند .

همچنین پیاز به دلیل داشتن ماده گلوکوزین که مشابه هورمون انسولین است، قند خون را تنظیم می‌کند.

گفتنی است، خوردن نصف پیاز متوسط در روز ۳۰ درصد از مقدار کلسترول بد
خون را کاهش می‌دهد و به جای آن باعث افزایش کلسترول خوب خون می‌شود.
پیاز منبع غنی نوعی اکسیدان است که از بروز سرطان در افراد جلوگیری می‌کند.

این گیاه خوراکی از بیماری آب مروارید در چشم نیز جلوگیری می‌کند و بنابراین
مصرف آن به افراد مسن توصیه می‌شود