خواص ماكادميا

ماکادمیا، یکی از لذیذترین مغزهای خوراکی جهان است که در آب وهوای استوایی مانند استرالیا، برزیل، اندونزی، کنیا، نیوزیلند و جنوب آفریقا پرورش می یابد و به تازگی در شمال ایران به صورت محدود کشت می شود. اگرچه استرالیا بزرگ ترین تولیدکننده این گیاه است اما ماکادمیاهایی که در هاوایی کشت می شود، لذیذتر است.

خواص ماكادميا

ماکادمیا، یکی از لذیذترین مغزهای خوراکی جهان است که در آب وهوای استوایی مانند استرالیا، برزیل، اندونزی، کنیا، نیوزیلند و جنوب آفریقا پرورش می یابد و به تازگی در شمال ایران به صورت محدود کشت می شود. اگرچه استرالیا بزرگ ترین تولیدکننده این گیاه است اما ماکادمیاهایی که در هاوایی کشت می شود، لذیذتر است.

 ماکادمیا درختی است که میوه آن گران ترین و مرغوب ترین خشکبار جهان بشمار می رود و این گیاه بومی استرالیاست.

در جنگلهای بارانی و مکانهای مرطوب نزدیک نهرها رشد خوبی دارد. آفتاب کامل با اندکی سایه برای رشد گیاه مناسب است.

اگر کشت تجاری آن مدنظر نباشد در سایه هم می توان کشت کرد.

گیاه مقاوم به خشکی است. باد، سرمای شدید و شوری را نمی تواند بپذیرد.

همچنین نیازی به خاک حاصلخیز ندارد(به صورت دیم پرورش می یابد) نسبت به آفات و بیماریها مقاوم است.

میوه های آن پس از رسیدن شروع به ریزش می کند و برداشت آن دستی و آسان است.

ماکادمیا از نظر بازرگانی در استرالیا، جنوب آفریقا و آمریکای مرکزی یکی از تولیدات مهم کشاورزی محسوب می شود.

کشت تجاری آن در استرالیا و هاوایی در سطح گسترده انجام می گیرد.

در کالیفرنیا به عنوان یک گیاه زینتی پرورش می یابد. آمریکا بزرگترین مصرف کننده ماکادمیا است.

مغز ماکادمیا در انواع شکلات ، کیک و بستنی بکار می رود.همچنین روغن مغز آن در صنایع آرایشی و بهداشتی استفاده می کنند.

از آنجا که میوه ماکادمیا بیش از 72 % اسید چرب غیر اشباع دارد می تواند افزودنی مناسب برای رژیم غذایی روزانه جهت کلسترول خون باشد.

این میوه را می توان بصورت خام ، بو داده ، با نمک، بی نمک و یا بصورت چاشنی در غذا مصرف کرد.

صرفنظر از اهداف بازرگانی پرورش ماکادمیا این درخت همیشه سبز، بلند و گسترده با طول عمر طولانی و گلهای بسیار خوشبو گیاهی زینتی می تواند باشد.

میوه این درخت نوعی خشکبار شبیه فندق است و بیش از 60 سال عمر می کند.

هم اکنون مصرف این خشکبار به دلیل خواص منحصر به فرد آن یعنی سرشار بودن از ویتامینها و مواد مغذی و در عین حال داشتن اسید چرب غیر اشباع در حال افزایش است.

بطوری که واردات آمریکا در طی 4 سال 2 برابر شده و روغن ماکادمیا از روغن زیتون برتر می باشد.

تمام بخشهای میوه ماکادمیا مورد استفاده قرار می گیرد.

از ترکیب پوسته خارجی با مواد ارگانیک، مالچی عالی برای اطراف درختان ساخته می شود.

پوسته سخت در هنگام سوختن دما را بالا نگه می دارد و اغلب به عنوان سوخت برای کوره های آتش در صنایع محلی بکار برده می شود.

از آسیاب کردن پوسته سفت آن گردی حاصل می شود که سمباده خوبی در صنعت است و در مقایسه با شن برای نفوذپذیر کردن خاک مناسب تر می باشد.

همچنین ماکادمیا در صنایع آرایشی و بهداشتی به عنوان ماده اولیه در ماساژورهای پوست بکار می رود.

روغن ماکادمیا علاوه بر این که نسبت به زیتون و کانولا طعم بهتری دارد، بین سرآشپزان در سراسر جهان طرفداران بیشتری دارد.

 

*روغن آن در جوان سازی پوست بسیار موثر است. مقدار ویتامین B کمپلکس آن به سیستم گوارش و روند سوخت وساز بدن کمک می کند.

* خاصیت آنتی اکسیدان دارد که خطر بروز بعضی سرطان ها مانند سینه، گردنه رحم، گوارش، ریه، معده و پروستات را کاهش می دهد.

* به ساخت دندان و استخوان کمک می کند و در متعادل کردن مایعات بدن موثر و انرژی زاست.

* آهن موجود در آن برای عملکرد گلبول های قرمز و فعالیت های آنزیمی مفید است.

* تک چربی اشباع نشده در این مغز با کاهش دادن میزان کلسترول، خطر بروز بیماری قلبی و سکته را نیز پایین می آورد.

* مقدار بالای پروتئین موجود در آن به رشد بافت های جدید کمک می کند.

*رژیم غذایی غنی از ماکادمیا به حفظ سلامت، افزایش طول عمر و بهبود نسبی بیماری های حاد کمک می کند.

* مقدار بالای فیبر آن باعث احساس سیری می شود.هضم غذا را کند می کند، احساس گرسنگی را کاهش می دهد و احتمال بروز یبوست، بواسیر، سرطان روده و سندروم تحریک پذیر را کاهش می دهد.

*فیتونیوترینت موجود در آن سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و روند پیری را به تاخیر می اندازد.

خواص تخمه آفتابگردان


تخمه آفتابگردان از جمله مغزهاي چربي است كه نه‌ تنها به عنوان آجيل و تنقلات، بلكه در غذاها و به ‌خصوص سالادهاي مختلف مورد استفاده قرار مي ‌گيرد.

خواص تخمه آفتابگردان

تخمه آفتابگردان از جمله مغزهاي چربي است كه نه‌ تنها به عنوان آجيل و تنقلات، بلكه در غذاها و به ‌خصوص سالادهاي مختلف مورد استفاده قرار مي ‌گيرد.

تخمه‌ را به صورت تازه، خشك و بو داده مصرف مي ‌كنند كه البته نوع بوداده آن با نمك و كمي آبليمو بسيار خوشمزه است.
علاوه بر مصرف مغز تخمه‌ آفتابگردان، از روغن آن به صورت مايع براي پخت و پز نيز استفاده مي ‌كنند.
در ضمن كره آن هم به دو صورت مارگارين و كره تخمه آفتابگردان (مانند كره بادام‌زميني) يافت مي‌ شود.
جالب‌تر اينكه پرندگان هم مانند ما انسان‌ها به اين مغز خوشمزه علاقه‌مندند و به عنوان غذا از آن استفاده مي ‌كنند.
خواص غذايي
روغن آفتابگردان، 66 درصد چربي غير اشباع اسيدلينولئيك دارد.
علاوه بر آن، اين تخم منبعي غني از فيبر، پروتئين، ويتامين E ، ويتامين B، ويتامين A و مواد معدني مختلف مانند پتاسيم، منيزيم، ‌آهن، فسفر، سلنيوم، كلسيم و روي است.
در ضمن تخمه آفتابگردان كم‌كالري بوده و كلسترول خون را پايين مي ‌آورد.
خواص درماني
- مصرف تخمه آفتابگردان براي رفع ناراحتي‌هاي برونش، حنجره، مشكلات ريوي و همچنين صاف شدن صدا مؤثر است.
علاوه بر اين، خوردن آن را براي تسكين سرفه هنگام ابتلا به سرماخوردگي و به اصطلاح نرم شدن سينه هم توصيه مي‌ كنند.
- مهم‌ترين خاصيت درماني تخمه آفتابگردان كه از قديم‌الايام نيز به آن معروف بوده، تقويت‌ چشم و بينايي انسان است؛ البته نبايد در خوردن آن افراط كنيد.
- اگر از التهاب مفاصل (آرتريت) در رنج هستيد، تخمه آفتابگردان بخوريد.

خواص درماني آفتاب گردان


كليات گياه شناسي
هنگانيکه از گياه آفتاب گردان سخن بميان مي آيد معمولا تخم آفتاب گردان در ذهن تداعي مي شود زيرا که همه ما با تخم آن آشنايي دريم چه که بمصرف تغذيه پرندگان مي رسد و يا خود از آن استفاده مي کنيم ولي تمام قسمت هاي اين گياه آفتاب پرست از ريشه و ساقه و شاخه و گل آن گرفته تا مغز ساقه آن دراي خواص بسياري است .

سرخ پوستان آمريکا اين گياه را بخاطر تخم آن که بمصرف غذا ميرسد ميکاشتند و پرورش مي دادند .
آفتاب گردان گياهي است يکساله و تا حدود سه متر رشد مي کند . گل آندرشت و زيبا و بقطر 35 سانتيمتر مي باشد . در وسط گل قرمز رنگ آن دايره اي قهوه اي رنگ وجود دارد که تخم هاي آفتاب گردان دودارور آنرا گرفته اند . اين گياه در اکثر نقاط دنيا وجود دارد . از تخم آفتاب گردان روغن گرفته مي شود که اشباع نشده است و براي پخت و پز مناسب است .

تركيبات شيميايي:
تخمه آفتاب بسيار مقوي است دراي 24% مواد پروتئيني ، 47% روغن ، 20% مواد هيداروکربن ، 8% فسفر ، 9% پتاسيم و بغير از اين مواد دراي ويتامين هاي A و B نيز مي باشد .
روغن تخم آفتابگردان دراي 70% اسيد لينوئيک و مقدري فسفو ليپيد و ويتامين E مي باشد بهمين دليل چربي خون را پائين آورده و کلسترول را تنظيم مي کند .

خواص داروئي:
اسانس گل آفتاب گردان براي التيام زخم ها و پائين آوردن فشار خون بکار مي رود .

اسانس برگ هاي آفاب گردان خاصيت ميکروب کشي دارد .

در طب قديم ايران و در طب چيني از تمام قسمت هاي گياه آفتاب گردان استفاده مي شود .


در موردزير مي توان از اين گياه استفاده کرد و از خواص درماني آن برخوردار شد .


1) زنگ زدن گوش : مغز ساقه آفتاب گردان را در آب جوش ريخته و مانند چائي دم کنيد و روزي سه فنجان از اين چاوي بنوشيد .
2) تقويت معده و پائين آوردن فشار خون : 30 گرم برگهاي خشک آفتاب گردان را دم کنيد و سه فنجان در روز بنوشيد .
3) سرگيجه و ورم صورت ، آب آوردن بدن و تسريع زايمان : 20 گرم از گلهاي خشک آفتاب گردان را در آب جوش دم کنيد و روزي سه فنجان از اين دم كرده را بنوشيد .
4) درد معده ، بماريهاي دستگاه ادراري ، يبوست : 30 گرم ريشه خشک شده آفتاب گردان را در آب جشو ريخته و مدت 5 دقيقه بگذاريد بجوشد يک فنجان از آنرا سه بار در روز بنوشيد .
5) آرتروز و ورم پستان : هنگاميکه آفتاب گردان گل مي دهد طبق گل ( قسمت پائيت گل که مانند بشقابي است) را جدا كرده و در آّ انداخته آنقدر بجوشانيد که شيره چسبناکي باقي بماند و سپس اين شيره را روي مفصل هاي دردناک بماليد و ماساژ دهيد درد آرتروز برطرف مي شود . براي درمان ورم پستان در زنان شير ده طبق گل را هنگاميگه گل دانه داده است جدا کنيد و در ير آفتاب خشک كرده و سپس تکه تکه كرده و بو ( سرخ کنيد ) دهيد . که کاملا قهوه اي شود و بعد آنرا خورد كرده بصورت در داروريد و اين پودر را در آب جوش که کمي شکر به آن اضافه كرده ايد ريخته و اين شربت را به مريض بدهيد تاشفا يابد .
6) اسهال خوني : براي درمان ساهال خوني تخم آفتاب گردان را ( بمقدر 30 گرم ) در آب ريخته و حدود يکساعت با حرارت ملايم بپزيد سپس آنرا با نبات يا قند شيرين كرده و به مريض بدهيد .
7) سردردي که همراه با سرمخوردگي است : 30 گرم تخم آفتاب گردان را در دو ليوان ريخته و بگذاريد بجوشد تا نصف ليوان آن باقي بماند و اين جوشانده را دوبار در روز بنوشيد .
8) بيماري فتق : 30 گرم ريشه تازه آفتاب گردان را با آب وشکر قهوه اي بجوشانيد و يان
جوشانده را سه بار در روز بنوشيد .
9) سنگ کليه : حدود يک متر از مغز ساقه آفتاب گردان را در دو ليوان آب ريخته و بگذاريد آهسه بملايمت بجوشد تا مقدر آن به نصف ليوان تقليل يابد آنگاه بمدت يک هفته و روزي يکبار آنرا بوشيد تا از شر سنگ کليه راحت شويد .
10) زخم ، بريدگي و جراحت : مغز ساقه آفتاب گردان را بايد له کدر و مانند پماد روي زخم جراحت گذاشت که خونريزي را بند مي آورد و بهبودي را تسريع مي کند . سعي کنيد گياه آفتاب گردان را در حياط خود بکاريد و از خواص درماني آن استفاده کنيد .
تخم آفتاب گردان را مي توانيد از مغازه هاي برخي از داروخانه ها خريداري کنيد .

البته تخم آفاب گردان را بايد بصورت خام استفاده کنيد چون بو داده و نمک زده آن دراي خواص ذکر شده در اين مبحث نمي باشد .

خواص تخمه كدو

44

وقتي کدو تنبل مي‏ خوريد، تخمه هاي آن را دور نريزيد. اين تخمه‏ ها علاوه بر مزه‏ ي خوبي که دارند، براي سلامتي نيز بسيار سودمندند.

خواص تخمه كدو

وقتي کدو تنبل مي‏ خوريد، تخمه هاي آن را دور نريزيد. اين تخمه‏ ها علاوه بر مزه‏ ي خوبي که دارند، براي سلامتي نيز بسيار سودمندند.

در ادامه 10 مورد از فوايد آن را براي‏تان ذکر مي‏کنم:
* حفاظت از پروستات
تخمه ‏ي کدو تنبل براي حفظ سلامتي غده ي پروستات مفيد است و موجب کاهش مشکلات ناشي از دفع ادرار مي شود که در بيماران مبتلا به بزرگي پروستات بيشتر مشاهده مي ‏شود.
از موادي که در تخمه کدو تنبل موجودند و موجب بهبود عملکرد پروستات مي ‏شوند، مي ‏توان به کاروتنوئيدها و اسيدهاي چرب امگا 3 اشاره کرد.
* درمان افسردگي
تخم کدو تنبل داراي اسيد آمينه ي "تريپتوفان" مي ‏باشد. اين اسيد آمينه يک دشمن طبيعي براي از بين بردن افسردگي مي ‏باشد، بدين ترتيب که تريپتوفان در بدن به سروتونين تبديل مي شود. همان طور که مي دانيد سروتونين يک ناقل عصبي است که باعث ايجاد آرامش و شادي مي شود.
* پيش‏گيري از پوکي استخوان
از آن جايي که تخمه کدو تنبل غني از "روي" مي‏ باشد، در پيشگيري از پوکي استخوان سودمند است. مطالعات نشان داده است که دريافت کم "روي" مرتبط با شيوع بالاتر پوکي استخوان (مخصوصا در مردان مسن) مي ‏باشد.
با اين که بيماري پوکي استخوان بيشتر در زنان يائسه ديده مي شود، اما بد نيست بدانيد که 30 درصد شکستگي هاي استخوان لگن، در مردان اتفاق مي افتد و از هر 8 مرد بالاي 50 سال، يک نفر شکستگي ناشي از پوکي استخوان را تجربه مي کند.
* ضد التهاب طبيعي در آرتريت ‏ها
تخمه‏ي کدو تنبل به طور قابل ملاحظه ‏اي التهاب را کاهش مي ‏دهد، بدون آن که همانند داروهاي شيميايي ضدالتهابي رايج مانند ايندومتاسين، داراي عوارض جانبي باشد.

* پيش‏گيري از تشکيل سنگ کليه
بر اساس مطالعات انجام شده، تخمه کدو از تشکيل سنگ‏ هاي کليوي از نوع اگزالات کلسيم جلوگيري مي ‏کند.
* درمان انگل‏ها
اين تخمه‏، در برخي فرهنگ ‏ها، به عنوان يک درمان طبيعي براي از بين بردن کرم ‏هاي نواري و ديگر انگل ‏ها استفاده مي ‏شود.
مطالعات همچنين نشان داده است که اين دانه خوراکي، براي مبارزه با بيماري شيستوزوميازيس(تب حلزون)، که ناشي از آلودگي با نوعي کرم‏ قلاب دار به نام شيستوزوم مي باشد، بسيار موثر است.
* کاهش دهنده ي کلسترول خون
تخمه کدو حاوي مقادير قابل ملاحظه اي از فيتواسترول‏ها است. فيتواسترول ها ترکيباتي هستند که در گياهان يافت مي شوند و ساختمان شيميايي مشابهي با کلسترول دارند. با دريافت ميزان مناسبي از فيتواسترول ها، ميزان کلسترول بد خون (LDL) کاهش مي يابد.
* پيشگيري از سرطان
همان فيتواسترول ‏ها که موجب پايين آوردن سطح کلسترول‏ بد مي‏ شوند، موجب حفاظت بدن در برابر بسياري از سرطان ‏ها نيز مي ‏شوند. در واقع فيتواسترول، ايمني بدن را بالا مي‏ برد.
* بهبود عملکرد مثانه
در برخي مطالعات نشان داده شده است که عصاره‏ي تخمه کدو تنبل موجب بهبود عملکرد مثانه حيوانات شده است. آلماني ها معتقدند که اين دانه براي درمان "مثانه ي تحريک پذير" بسيار سودمند است.
مطالعات ديگري نيز نشان داده اند که تخم کدو اثر قابل ملاحظه اي در بهبود "مثانه ي بيش فعال" دارا مي باشد.
اين عملکردهاي مثبت تخمه کدو تنبل به دليل وجود اسيدهاي چرب ضروري، منيزيم، سلنيوم، ويتامين E و کمک به فراهم کردن پروتئين ميوزين(که براي انقباضات ماهيچه اي به کار مي رود)، مي باشد.
* منبع بسيار خوبي از منيزيم و ديگر املاح

نصف ليوان تخمه کدو تنبل، 92 درصد از نياز روزانه بدن به منيزيم را تامين مي ‏کند. جالب است بدانيد که بيش از 300 واكنش بيوشيميايي در بدن براي فعاليت خود به منيزيم نياز دارند؛ در واقع منيزيم باعث حفظ فعاليت طبيعي ماهيچه ها و اعصاب، ضربان منظم قلب و استحكام استخوان ها مي شود. همچنين منيزيم در متابوليسم انرژي و سنتز پروتئين نقش به سزايي دارد.
تخمه کدو تنبل همچنين حاوي مقادير قابل ملاحظه‏اي از منگنز، فسفر، آهن، مس و روي مي‏ باشد.
مهم ترين نکته اينکه، تا به حال تقريبا هيچ عارضه‏ ي جانبي از مصرف اين دانه خوراکي گزارش نشده است.

عکس طبیعت و کشاورزی

aksha.ir






خواص بی نظیر میوه انار!!!

انار گیاهی است با خواص بی نظیر و فراوان از آنجا که ایران بیشترین تولید انار را در جهان داراست در این مقاله از علم کشاورزی به خواص دارویی و بی نظیر این گیاه پرداخته ایم


ریه‌تان حساس است؟

یكی از خواص معجزه‌آسای انار خاصیت ضد التهابی دانه‌های آن است.  خوردن روزانه یك عدد انار كامل یا نوشیدن یك لیوان آب انار كه مخلوطی از آب انار ترش و شیرین باشد، می‌تواند به كاهش میزان التهاب دستگاه تنفسی و مجاری تنفسی ناشی از حساسیت فصلی كمك كند.  به اعتقاد بسیاری از درمانگران شیوه‌های طبیعی درمان مصرف انار می‌تواند علاوه بر تسكین التهاب‌های ناشی از ابتلا به آسم در گلودردها و خس‌خس سینه ناشی از فصل زمستان هم  موثر باشد.

چربی خون را پایین بیاورید

نتایج تحقیقات دانشمندان  نشان می‌دهد آنتی‌اكسیدان‌های موجود در آب انار ترش بیشترین تاثیرگذاری را در كاهش جذب كلسترول‌ بد خون دارد و می‌تواند میزان كلسترول بد خون را در افرادی كه مستعد ابتلا به  كلسترول هستند كنترل كند. علاوه بر این آنتی ‌اكسیدان‌های انار می‌تواند احتمال ابتلا به سرطان پروستات را در مردان به صفر برساند و همین ویژگی آن موجب می‌شود آب انار ترش به یك درمان كمكی و طبیعی برای بیماران مبتلا به دیابت تبدیل  شود.

آرتروز نگیرید

یكی دیگر از خواص قابل ملاحظه گنجاندن انار به برنامه غذایی كودكان بهبود رشد استخوانی و پیشگیری از بروز اختلال‌ها و آسیب‌دیدگی مفصلی و غضروفی است. به همین دلیل درمانگران طب چینی به خانواده‌ها توصیه می‌كنند در فصل‌های پاییز و زمستان كه فصل ثمر دادن درختان انار است حتی از میوه تازه انار و در فصل‌هایی كه انار تازه كمتر پیدا می‌شود از پودر دانه‌های خشك شده انار برای تهیه غذا و انواع دسرها استفاده كنند و كودكان‌شان را به مصرف این خوراكی تشویق كنند.  گنجاندن انار در وعده‌های غذایی و میان‌وعده‌های غذایی افراد میانسال نیز به آنها كمك می‌كند تا از ابتلا به آرتروز و بیماری‌های مفصلی پیشگیری كنند.

 اگر معده ضعیفی دارید

یكی از شربت‌های طبیعی كه می‌تواند به تقویت عملكرد معده، بهبود هضم و بهتر انجام شدن سوخت و ساز بدن كمك كند، تركییبی از آب انار و آب سیب ترش است. تركیب این 2 میوه می‌تواند علاوه بر تامین آنتی‌اكسیدان‌های مورد نیاز بدن به تقویت عملكرد دستگاه گوارش به ویژه معده كمك كند. گاهی دیده می‌شود كه فردی به دلیل كاهش انرژی معده توان هضم مواد غذایی را از دست می‌دهد و آن طور كه باید و شاید هضم و جذب مواد غذایی را انجام نمی‌دهد یا تحمل مواد غذایی را از دست می‌دهد و به این ترتیب فرد با خوردن كوچك‌ترین ماده خوراكی با حالت تهوع و حتی استفراغ رو‌به رو می‌شود. نوشیدن تركیب آب سیب ترش و انار می‌تواند معده فرد را تقویت كند و او را از عوارض كاهش انرژی معده مصون بدارد.

گرمی زیاد خورده‌اید؟

گاهی پیش می‌آید كه در یك شب‌نشینی ساده یا هنگام تماشای مسابقه فوتبال آنچنان سرگرم خوردن تنقلات به ویژه انواع مغزهای چرب، تخمه، پسته و گردو می‌شویم كه مقدار بسیار زیادی از خوراكی‌ها با طبع گرم را می‌خوریم و ناخودآگاه با عوارض ناشی از مصرف این خوراكی‌ها مانند خارش، سرخی پوست و كهیرمواجه می شویم.

اگر به طور اتفاقی در چنین شرایطی قرار گرفتید و توان مقاومت در برابر خوردن تخمه و تنقلات را از دست دادید حتی بعد از خوردن این خوراكی‌های گرم یك لیوان آب انار ترش را كه 3 تا 4 عدد برگه زردآلو در آن خیس كرده‌اید، بنوشید تا به این ترتیب با نوشیدن یك نوشیدنی با طبع سرد عوارض ناشی از گرمی این تنقلات را كاهش دهید.

درمانی برای اسهال

درمانگران چینی برای درمان اسهال از میوه خشک شده یا پودر انار استفاده می‌کنند. آنها معتقدند که مصرف میوه خشک شده انار با پوست برای درمان اسهال در بیماران بسیار مفید است. این درمانگران برای ساده‌تر شدن مصرف میوه خشک شده انار، پودر این میوه را تهیه کرده و آن را برای بیمارانشان تجویز می‌کنند. بیماران می‌توانند این پودر را به صورت تنها یا در کنار وعده غذایی خود میل کنند.

زیاد سكسكه می‌کنید؟

یكی از شیوه‌های طبیعی كه برای درمان سكسكه در برخی از نسخه‌های طبیعی به آن اشاره شده، نوشیدن مخلوطی از آب انار و برگ‌های خشك شده نعناع است. برای تهیه این معجون كافی است آب انار ترش تهیه کرده و به آن نصف قاشق مرباخوری نعناع خرد شده اضافه كنید و آن را به خوبی هم بزنید و بنوشید. نوشیدن این معجون خوش‌طعم و خوشبو علاوه بر درمان سكسكه می‌تواند به بهبود حال فردی كه دچار حالت تهوع و استفراغ شده است نیز كمك كند.

فرزند بی‌اشتها دارید؟

دانه‌های تازه و خشک شده میوه انار میان درمانگران طب سنتی چین به دانه‌های اشتهاآور معروف است. این درمانگران در صورتی که بخواهند میزان اشتهای بیمار خود را افزایش داده و به این شیوه  موجب تقویت نیروی دفاعی او شوند، به او توصیه می‌کنند پودر دانه‌های خشک شده انار را روی غذای خود بپاشد.

 استفاده از این پودر در وعده‌های غذایی علاوه بر آنکه موجب افزایش اشتها و متعاقب آن افزایش وزن در بیماران می‌شود، به کنترل صداهای شکم که یکی از علائم نفخ شکم است نیز می‌پردازد و از بروز نفخ شکم پیشگیری می‌کند.

آنهایی که نباید انار درمانی کنند

از دیدگاه درمانگران چینی، انار یکی از میوه‌های اسیدی با طبیعت رو به گرمی است که زیاده‌روی در مصرف آن عوارض جانبی متنوعی را به همراه دارد بنابراین این میوه اگر چه خواص درمانی بسیار مفیدی دارد اما باید به اندازه و به موقع مصرف شود.

خوردن بیش از حد انار یا آب آن به دلیل خاصیت اسیدی این میوه موجب از بین رفتن مینای دندان شده و در نهایت موجب پوسیدگی دندان می‌شود. به توصیه درمانگران طب سنتی بهتر است از میوه انار در دورانی که به سرماخوردگی یا عفونت‌های ادراری مبتلا هستید مصرف نکنید. افرادی که به آسم، برونشیت، سل و بیماری‌هایی از این دست که دستگاه تنفس را مورد حمله قرار می‌دهد، مبتلا هستند نباید از انار استفاده کنند. انار تازه، خشک شده یا پودر این میوه برای این گروه نامناسب است و موجب تشدید حملات تنفسی آنها می‌شود.